Romana
English

    Scurtă cronică a evenimentului. Impresii şi opinii
       
        (orice adăugiri şi completări sunt binevenite)


Initiativa laudabila a concertului Laudate apartine in primul rand muzicienilor care privesc cu tristete cum unele orgi se deterioreaza in timp. Singura metoda de a le salva este sa umplem cu viata bisericile sasesti in acele sate unde nu mai sunt sasi. Fiecare turist care vrea sa vada o biserica sau sa asculte sunetul unei orgi din vremuri uitate este binevenit. Deaceea ma bucur de fiecare eveniment organizat in satele sasesti parasite si particip cu mare placere contribuind astfel sa nu dispara o cultura crescuta in 800 ani . Sper sa mai fie multe evenimente de genul acesta si interesul sa creasca pentru salvarea a ceea ce mai este de salvat.
            Peter Simon dir. adm. Parohia Brasov 


It was lovely to be part of the celebration of Haydn's music and witness the successful collaboration of all the choirs to produce a wonderful concert in support of the Crit organ restoration. The atmosphere in the church was really nice, with members of the local communities both young and old as well as visitors from afar!
            Laura Sutcliffe, UK


Extraordinar. Un concert demn de o sala oricat de titrata.
            Diana Toma, Bucuresti


Concertul Laudate de la Crit a fost un prilej unic de incintare si bucurie, reunind atit localnici si turisti cit si membri ai comunitatii muzicale din zona Transilvaniei de Sud-Est. Cinci ansambluri corale ne-au delectat cu muzica lui Haydn ce a rasunat in vechea biserica evanghelica asa cum nu s-a mai intimplat acolo de mult timp. Multumiri organizatorilor si sa speram ca restaurarea orgii va permite astfel de concerte si in viitor.
            Andreea Bell, Brasov